FlevoFlora en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

FlevoFlora kweekt zo duurzaam mogelijk

Duurzaam telen vinden we bij FlevoFlora heel belangrijk. We zetten daarom zoveel mogelijk biologische middelen en natuurlijke bestrijders in, zoals insecten. Hierdoor hebben we veel minder chemische gewasbeschermingsmiddelen nodig. Wij zijn GlobalG.A.P.-gecertificeerd. GlobalG.A.P. is een internationale standaard voor de teelt met veel aandacht voor het milieu en voor het welzijn en de veiligheid van medewerkers. Lees hier meer over onze kwekerij (link naar Wat doet kwekerij FlevoFlora?).

Buitenteelt op recirculerende teeltvloeren

FlevoFlora kweekt de tuinplanten voornamelijk buiten, want daar worden ze sterk en weerbaar van. Ze kunnen zo alvast wennen aan de weersinvloeden en bovendien staan ze bij jou ook buiten. We hebben 3,5 hectare recirculerende teeltvloeren. Met deze innovatieve teeltvloeren vangen we sproeiwater met meststoffen op voor hergebruik. We testen het water regelmatig, zodat onze computer weet hoeveel meststoffen die aan het gerecyclede water moet toevoegen. Onze kas verwarmen wij alleen om nieuwe plantensoorten te ontwikkelen, om jong plantmateriaal op te kweken en om onze planten in te bewaren als het vriest.

Zonne-energie en duurzame verpakkingen

Op onze gebouwen liggen zonnepanelen waarmee we zelfvoorzienend zijn in onze elektriciteitsbehoefte. Met het uitzendbureau waar we mee samenwerken, hebben we een elektrische auto voor het woon-werkverkeer van onze uitzendmedewerkers. Dankzij onze zonnepanelen en een laadpaal kunnen de medewerkers de auto overdag op ons erf opladen.

Naast onze investering in zonne-energie, investeren wij in duurzame verpakkingsoplossingen. Elke plant kweken wij in een kweekpot van 100% gerecycled materiaal voorzien van een biologisch afbreekbaar etiket.

Werken bij FlevoFlora: van stage tot vaste baan

Duurzaam ondernemen betekent ook dat we op een duurzame manier met onze medewerkers omgaan. Wij zijn GRASP-gecertificeerd. Dit betekent dat wij onze medewerkers behandelen volgens de richtlijnen van GlobalG.A.P. Wij luisteren naar medewerkers, informeren ze over hun rechten én respecteren die en beschermen jonge werknemers. We zijn gecertificeerd leerbedrijf voor bbl-studenten. Daarnaast kunnen studenten van groene mbo-opleidingen bij ons terecht voor hun stage. In de weekenden en vakanties werken er veel scholieren en studenten bij ons. Ook hebben we vaste medewerkers in dienst. We zijn een sociaal ingesteld bedrijf waar we gezelligheid belangrijk vinden. Ook werken bij FlevoFlora? Kijk op Vacatures (link).

3,5 ha recirculerende teeltvloeren
15.000 m² kas voor teelt, veredelen en vorstbescherming
60% verkoop naar andere Europese landen
60% verkoop naar andere Europese landen