Addenda

Hebe Addenda: groenblijvende zomerbloeier

Onder de naam Addenda®  leveren wij schitterende bloeiende kwaliteitsplanten voor in je tuin, die gekweekt zijn met zorg voor mens, dier en milieu. FlevoFlora is voor Addenda® leverancier van de Hebe. Dit is een vaste plant die groen blijft en tot ver in de herfst prachtig bloeit. De Hebe heeft gekleurde bloempluimen en wordt ook wel struikveronica genoemd. De Hebe is bestand tegen vorst tot -3 ºC. Wil je graag vlinders en bijen naar je tuin trekken, dan is de Hebe een aanrader. In de bloempluimen zit nectar waar vlinders en bijen dol op zijn.

Kleurige bloei op terras, balkon en in volle grond

De Hebe bloeit van juli tot oktober en is een echte zonaanbidder. Je kunt ‘m zowel in de volle grond planten als in potten op je terras of balkon. De Hebe is er in diverse varianten, van groen tot bont blad en met paarse, roze of witte bloemen. Leuk om te weten: hoewel de planten van Addenda® worden verkocht in heel Europa, blijft Nederland een belangrijk verkoopland voor Addenda®. Ongeveer 40% van de planten blijft in Nederland. FlevoFlora levert uitsluitend planten aan de vakhandel.

Planten kopen als particulier

Wil je zelf graag een van de varianten van de Hebe kopen, dan kun je dus terecht bij de betere tuincentra, bouwmarkten en bloemisten. Je herkent de FlevoFlora-planten aan het Addenda®-label, maar misschien nog wel het meest aan hun robuuste formaat en volle bloei. Onze planten gaan in de verkoop als ze op hun mooist zijn. Zo voegen ze meteen wat toe aan jouw tuin. Goed om te weten: elk kwartaal organiseren wij op een zaterdag een koop- en kijkdag waarop je rechtstreeks bij ons in Marknesse bloeiende planten kunt kopen. Volg onze socials voor de data.

FlevoFlora: duurzaam planten kweken

FlevoFlora is een groot voorstander van duurzaam telen. Met zonnepanelen, recirculerende teeltvloeren, kweekpotten van gerecycled materiaal en biologisch afbreekbare etiketten dragen we ons steentje bij. Als gewasbescherming zetten we vooral natuurlijke bestrijders en biologische middelen in. We proberen altijd voorop te lopen in duurzaamheid. Lees meer hierover op de pagina FlevoFlora en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.