Colour your Season

Biodiversiteit verbeteren met bloeiende planten

‘Love Garden Biodiversity’ is de slogan van Colour your Season. De biodiversiteit in tuinen verbeteren, is dan ook een belangrijk doel van Colour your Season, het label van de kwekerijen FlevoFlora, Natuurlijk Hopmans en Kwekerij Roest. Doordat we alle drie verschillende tuinplanten kweken, kunnen we gezamenlijk een veelzijdig assortiment bloeiende tuinplanten bieden. Hoe meer verschillende planten in een tuin, hoe beter de biodiversiteit.

Met Colour your Season insecten aantrekken

Veel planten van Colour your Season zijn echte bijen- en vlinderlokkers. Deze insecten hebben een belangrijke functie voor de voedselproductie voor mens en dier, doordat ze bijvoorbeeld fruitplanten, zoals appels en peren, bestuiven. Met het winterharde assortiment tuinplanten van Colour your Season kun je het hele jaar door genieten van een bloeiende tuin, terwijl je tegelijkertijd insecten én de mens aan voedsel helpt, zelfs in de winter.

 

Winterharde planten hebben jaarrond een functie

Wist je dat zelfs afstervende planten nog een functie hebben in de natuur? Insecten kunnen er in alle weersomstandigheden onder schuilen, waardoor ze kunnen overleven. Wees dus niet te rigoureus met het verwijderen van afstervende planten en dood blad. Ze hebben nog een belangrijke taak. De planten van FlevoFlora en Colour your Season kun je bovendien in de tuin laten overwinteren. Het zijn vaste, winterharde planten die in het voorjaar weer opkomen.

Duurzaam geteelde planten op hun mooist

Colour your Season levert de planten op het moment dat ze op hun mooist zijn. Je koopt dus geen etiket met een groen blaadje, maar een mooie volle en bloeiende tuinplant, die meteen tot z’n recht komt in elke tuin. De planten zijn in meerdere potmaten verkrijgbaar. Over potten gesproken: wij leveren de planten in kweekpotten van 100% gerecycled materiaal en met een biologisch afbreekbaar etiket, heel duurzaam dus. Meer weten over FlevoFlora en duurzaamheid?

Weerbare planten door buitenteelt

Colour your Season kweekt tuinplanten voornamelijk buiten, waardoor ze robuust en weerbaar worden. Op onze kwekerijen werken we met bloemstroken en bloembakken rondom de erven van onze bedrijven. De bloemen verhogen de biodiversiteit nog meer en zorgen voor natuurlijke beschermers voor onze planten. Benieuwd naar het kleurrijke assortiment van Colour your Season? Klik op de button. Goed om te weten: je vindt de planten van Colour your Season in de vakhandel, zoals bij de betere tuincentra, bouwmarkten en bloemisten.